Wolters Kluwer
Vaktechniek door Marieke van Amersfoort 14 april 2015

10 interessante twitteraccounts voor administratiekantoren

Als administratiekantoor zet je je in om je klanten zo goed mogelijk te helpen. Tussen de bedrijven door probeer je op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in je branche. Met de nadruk op probéér, want informatie komt uit alle hoeken en gaten en dat versnippert je aandacht. Een efficiënt medium om relevant nieuws voor administratiekantoren te volgen, is twitter. Door de juiste (medewerkers van) andere administratiekantoren te volgen, kun je gemakkelijk een kijkje nemen in hun wereld.

Heb je op dit moment nog geen zakelijk twitter account? Zodra je dit hebt geregeld, kun je een lijst aanmaken van administratiekantoren die de moeite waard zijn om te volgen. Hierdoor kun je snel het huidige sentiment in de markt proeven. Maar dat niet alleen; door relevante twitter streams voor administratiekantoren te volgen, kom je ook ideeën op het spoor over nieuwe producten of diensten, handige ICT-toepassingen of aparte klantbenaderingen. Zo goedkoop en snel ben je nog nooit aan een nieuw idee gekomen! Ook biedt twitter je de mogelijkheid om nieuwe klanten te vinden. Door zoektermen in te geven als ‘administratie’, ‘salarisadministratie’, ‘fiscale aangifte’, ‘boekhouding’ en dergelijke, kun je die potentiële klanten traceren. Volg naast andere administratiekantoren ook deze bronnen:

1. @ Frans_Heitling
Hoofdredacteur van het nieuwe accountancyplatform Accountancy Vanmorgen (@Accvanmorgen) en daarvoor hoofdredacteur van Accountancynieuws. Hij is op de hoogte van veel nieuwtjes en wetenswaardigheden in de accountancy- en administratiewereld.

2. @ NOAB_NL
Als belangenbehartiger van ca. 1000 administratiekantoren tweet de NOAB regelmatig over relevante veranderingen in je branche en actualiteiten.

3. @ Frankwatching
Wanneer je niet alleen op de hoogte wilt blijven van de administratiewereld, maar ook geïnteresseerd bent in het volgen van online trends.

4. @Accountant_nl, @Accountancyvanmorgen en @AccountantWeek
Drie twitter accounts die nieuws voor accountants brengen. Hiervan brengt @Accountant_nl het minst vaak nieuws dat ook relevant kan zijn voor administratiekantoren.

5. @ DaphneLie
Daphne geeft via haar twitteraccount een kijkje in de wereld van de succesvolle zzp-administrateur. Zij biedt klanten verschillende mogelijkheden aan, waaronder een administratie in Excel die kosteloos kan worden aangevraagd.

6. @ StZZPNederland
Twitteraccount van de koepelorganisatie ZZP Nederland. De organisatie behartigt de belangen van zzp'ers richting overheid en brengt met dit account onder meer fiscale en andere tips onder de aandacht om beter en slimmer te ondernemen.

7. @ ikwordzzper
Wanneer je nog niet uit de startblokken bent gekomen als zzp'er, biedt Martijn Pennekamp je tal van mogelijkheden om je te helpen bij je start. Je kunt natuurlijk ook lezen in de whitepaper 'Je eigen administratiekantoor starten'. 

8. @ onl_accountant
Via dit twitter account krijg je steeds de link naar het nieuwste blog op www.deonlineaccountant.com toegestuurd; wellicht de enige website waar accountants eenvoudig hun blog kunnen (laten) posten en elkaar zo online kunnen opzoeken. 

9. @ Omdenken
Omdenken houdt je een vermakelijke spiegel voor als het gaat om onze beperkte kijk op problemen en uitdagingen. 

10. @ Je lokale concurrenten 
Zoek je lokale concurrenten op twitter op, zodat je weet wat er in je eigen regio speelt. En je volgt zo natuurlijk je eigen (regionale) klanten, zodat je op de hoogte bent van hun ontwikkelingen.

Wanneer je bang bent dat Twitter niets voor jou is daag ik je uit om toch een account aan te maken en week lang een keer per dag door de lijst te bladeren. Je zult versteld staan over hoeveel kennis er gedeeld wordt het kost je niks hooguit 5 minuten per dag.

De nieuwste blogs 

Wil je op de hoogte worden gebracht van nieuwe blogs? 
Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming

Vaktechniek

Accountability in AVG: het uitvoeren van een DPIA

Vaktechniek

Bescherm je kantoor tegen datalekken

ICT

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Vaktechniek

Fiscale aanpassingen elektrisch rijden in 2020