Wolters Kluwer

8 Linkedin groepen voor administratiekantoren

Als beginnend administratiekantoor kan het soms knap lastig zijn om een geschikte sparringpartner te vinden. Wanneer je eerder bij een kantoor werkte met meerdere collega's, was het gemakkelijk om even te sparren; op je kamer, bij het koffieapparaat. Nu je er alleen voor staat, is dat een stuk lastiger. De collega's van een groter kantoor spreken je taal niet, dus met wie kun je dan wel efficiënt sparren?

Je kunt voor de directe aanpak gaan, door een directe concurrent in je omgeving eens aan te schieten. Hij zal je echter niet veel verder brengen. Hoog tijd dus om eens wat anders te proberen; begeef jezelf op LinkedIn en ontdek binnen welke LinkedIn-groep voor administratiekantoren je gemakkelijk mee kunt discussiëren.

Misschien is het even wennen in het begin, om je vragen bij conculega's te deponeren. Laat je dat er echter niet van weerhouden om actief deel te nemen. Je vindt doorgaans een schat aan informatie in zo'n groep. Wanneer je hier doorheen 'bladert', vind je de nodige actualiteit waar je het met elkaar over kunt hebben. Belangrijke 'bijvangst' is het feit dat deelname aan zo'n groep je ook het gevoel geeft dat je serieus genomen wordt; je mening doet ertoe.

Vijf handige LinkedIn-groepen

We hebben hierna een lijstje handige LinkedIn-groepen voor je op een rijtje gezet, zodat je geen kostbare tijd kwijt bent aan het opsporen ervan. De groepen staan in willekeurige volgorde. Het is aan jou om te beoordelen welke LinkedIn-groep het meest waardevol voor je is en waarom. Nog even een kanttekening vooraf: in bijna elke groep tref je actieve verkopers aan. Gelukkig kun je aan hun functie en hun bedrijf vaak al zien dat je hun reactie met de spreekwoordelijke korrel zout moet nemen. Ook in onderstaande lijst tref je commerciële bedrijven aan:

1. Administratiekantoren

Deze LinkedIn-groep is opgericht voor ondernemers die een eigen administratiekantoor runnen. Het primaire doel van de groep is om administratiekantoren met elkaar te verbinden en om hen te ondersteunen bij het ondernemen.

2. NOAB

NOAB heeft twee LinkedIn-groepen; een groep voor geïnteresseerde administratiekantoren en een groep die speciaal is opgericht voor leden.

3. Register Belastingadviseurs (College Belastingadviseurs & Ned. Federatie van Belastingadviseurs)

Het Register Belastingadviseurs (RB) is een actieve en praktijkgerichte beroepsvereniging voor fiscale adviseurs. RB-leden vinden elkaar hier inzake relevante fiscale onderwerpen. Naast deze hoofdgroep bestaan er ook twee subgroepen. 

4. Administratie & Accountantskantoren netwerk Finovion

Finovion is een financieel advieskantoor met ruim 30 vestigingen in Nederland. Organisaties binnen het MKB kunnen bij Finovion terecht voor onder meer administratieve dienstverlening, belastingaangiften, accountancy, financiële en fiscale advisering, de permanente controller of interim-management. Discussies binnen de LinkedIn-groep richten zich op dit domein

5. Financiële professionals in de zorg

Binnen de LinkedIn-groep Financiële professionals in de zorg is het mogelijk om kennis te maken met ‒ en ervaringen uit te wisselen tussen ‒ financiële professionals in de zorg. Deze groep vormt daarmee een trefpunt voor financiële professionals die specifiek werken bij zorginstellingen, zorgverzekeraars, accountantskantoren, administratiekantoren, advies/consultancybureaus of andere financieel dienstverleners.

6. Cijfermeester

Cijfermeester is een samenwerkingsverband van verschillende administratiekantoren. Het zijn collega-administratiekantoren waarmee u van gedachten wisselt in deze groep. 

7. Netwerk voor Financiële Professionals

Een LinkedIn-groep voor financiële professionals waarin kennis over van alles en nog wat met elkaar gedeeld wordt. Leden delen informatie over handige tools, maken vacatures kenbaar, geven elkaar fiscale tips, verschaffen inzichten over efficiënter werken, etc.

8. De vrienden van Acountancy Vanmorgen

In deze LinkedIn-groep van ruim 9.000 leden vind je informatie en discussieonderwerpen die zowel bestemd zijn voor accountantskantoren als voor administratiekantoren. Leden discussiëren hier met elkaar over een brede range van relevante onderwerpen voor hun dagelijkse praktijk.;

Lid worden of niet?

Bovenstaande groepen zijn slechts een greep uit de vele verschillende groepen die voor jou mogelijk interessant zijn. Afhankelijk van de branche(s) waarin je klanten vooral actief zijn, kun je op zoek gaan naar een specifieke LinkedIn-groep die het beste daarbij aansluit. De informatie die je hiermee opdoet, stelt je in staat om je huidige klanten beter te bedienen en/of nieuwe klanten te vinden. 

De nieuwste blogs 

Wil je op de hoogte worden gebracht van nieuwe blogs? 
Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Welke stappen neem je bij een datalek?

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Tips om schade bij datalekken te voorkomen

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Voorkom phishing en herken hackers

ICT

Voorkom datalekken en hoge boetes

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming