Wolters Kluwer
ICT door Marieke van Amersfoort 22 juli 2015

8 voordelen van online samenwerken

De term ‘online boekhouden’ is vandaag de dag geen ondernemer of accountant onbekend. Online boekhouden betekent: sneller, goedkoper en efficiënter de boekhouding doen. Voor jou en je klant betekent het zelfs; sámen online de boekhouding doen. Toch is nog niet iedereen overtuigd van de gemakken van werken in de cloud. Jij ook niet? We zetten acht voordelen voor jou en je klant op een rij.

1. Gegevens zijn altijd en overal toegankelijk

Staan je gegevens in de cloud, dan kun je er altijd en overal bij. Het enige dat nog nodig is, is een internetverbinding.

2. Makkelijk te koppelen en uit te breiden

Boekhoudprogramma’s bestaan in vele soorten en maten. Kies een programma dat gekoppeld kan worden aan diverse andere applicaties. Bijvoorbeeld met je bestaande bedrijfsapplicaties en eventueel ook internetbankieren. Verandert er iets in je bedrijfsvoering, dan is het handig als je boekhoudsoftware met extra pakketten gekoppeld kan worden (of juist afgekoppeld).

3. Minder fouten

Automatiseren voorkomt fouten: gegevens worden automatisch overgenomen in de vereiste programma’s zonder opnieuw (handmatig) te hoeven worden ingevoerd. Bovendien is een online boekhouding een up-to-date administratie, zodat je niet snel de fout maakt berekeningen te maken op basis van verouderde gegevens.

4. Extra beveiliging

De beveiliging van online boekhouding is vaak beter dan de beveiliging van een gemiddelde PC. Als je daarnaast regelmatig een software update en een goede virus- en malwarescanner installeert, ben je goed beveiligd. Online boekhouding is ook extra veilig omdat in geval van inbraak, brand of andere rampen uw gegevens beschikbaar blijven.
 

5. Beter advies

Een moderne boekhouder is vooral een adviseur en sparringpartner voor de ondernemer. Online boekhouding leidt tot tijdbesparing en zodoende heb je meer tijd voor dit veelgevraagde advies. De ondernemer op zijn beurt heeft altijd direct inzicht in de bedrijfsprestaties.
 

6. Minder kosten

Bij online boekhouden betaal je uitsluitend voor het gebruik van de software, waardoor één licentie meestal volstaat. Bovendien kun je er altijd en overal vanaf al je devices bij en hoef je geen nieuw pakket aan te schaffen als je een nieuwe computer of nieuw besturingssysteem aanschaft.
 

7. Dagelijkse back-ups

Je kunt je boekhoudprogramma zo instellen dat het dagelijks een back-up maakt van je administratie. Automatisch en zeker.


8. Tijdbesparend

Je hoeft de gegevens slechts eenmaal in te voeren, waarna ze automatisch gekoppeld zijn aan de overige programma’s. Dit voorkomt tijdrovende controlerondes.
 

De nieuwste blogs 

Wil je op de hoogte worden gebracht van nieuwe blogs? 
Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Welke stappen neem je bij een datalek?

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Tips om schade bij datalekken te voorkomen

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Voorkom phishing en herken hackers

ICT

Voorkom datalekken en hoge boetes

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming