Wolters Kluwer

Adviseer bij de inrichting van een productiestraat

Help ondernemers hun bedrijf efficiënter in te richten. Adviseer ze bij de inrichting van een productiestraat. Dit houdt in dat ze zoveel mogelijk bedrijfsprocessen automatiseren door de juiste systemen aan elkaar te koppelen. De voordelen? Tijdsbesparing, minder kans op fouten en betere sturingsinformatie voor de toekomst.

We leven in een tijd dat veel digitaal gaat. Binnen bedrijven gebruiken ondernemers vaak al een CRM-systeem om de gegevens van klanten te bewaren. Ook in de zorgsector is het mogelijk diverse systemen aan elkaar te koppelen. Denk daarbij aan het koppelen van het declaratiesysteem aan de boekhouding of het ziekte- en verzuimoverzicht aan de salarisadministratie.

In het zorgmagazine ‘Slim samenwerking in Zorg’ staat een dubbelinterview met Ralf van Roosmalen, accountant bij AccountAnders en Rogier Bos, eigenaar van fysiotherapiepraktijk Bos & Weide. AccountAnders richtte voor fysiotherapiepraktijk Bos en Weide de online boekhouding in en knoopte zoveel mogelijk programma’s aan elkaar. Ralf legt in het interview uit: ‘De online boekhouding hebben we als ‘hart’ geïmplementeerd. Daaraan koppelden we Intramed, het operationele pakket waar Bos & Weide mee werkt, evenals het salarispakket van Nmrbs. Ook richtten we een scan- en herkenstraat in en realiseerden we de bankkoppeling; daarmee hadden we de ‘administratieketen’ bij Rogier compleet.’ Ralf schets hiermee een mooi voorbeeld van een productiestraat.

Controle en overzicht

Voor zorgprofessional Rogier betekent dit: meer controle en overzicht. 'Alle informatie komt samen, waardoor ik up-to-date inzicht krijg. Omdat alles nu aan elkaar geknoopt is en met elkaar 'praat' kan ik per dag zien wat er verwerkt is en hoe de zaken ervoor staan.'

Het voorbeeld van Ralf en Rogier laat kort zien hoeveel efficiëntie het koppelen van systeem biedt. Lees voor een breder beeld het hele verhaal van deze slimme samenwerking tussen de accountant en de zorgprofessional in het online magazine ‘Slim samenwerken in zorg’.

Productiestraat zorg

Onderstaande infografic geeft een beeld van de bedrijfsprocessen waaraan je kunt denken als het gaat om een productiestraat in de zorgsector. 


Blog_Productiestraat_Zorg.jpg

Bekijk welke koppelingen voor de zorg zoal mogelijk zijn.

Voorspellingen maken

Zie jij de voordelen van zo'n productiestraat al voor je? Ik zal het je even kort schetsen: door processen te automatiseren en te koppelen, bespaart jouw klant veel tijd en geld. Daarnaast is het makkelijker om in te spelen op ontwikkelingen. Met een goed ingerichte productiestraat is het mogelijk van dag tot dag te bekijken hoe de onderneming ervoor staat.

Jij bent de juiste persoon om je klanten te adviseren deze productiestraat in te richten. Je kunt je klant helpen bij het in kaart brengen van zijn processen en het automatiseren daarvan. Adviseer ondernemers in de zorg over hun ideale productiestraat: de meest efficiënte combinatie van systemen, gekoppeld aan de financiële administratie.

Succes!

Wil jij niets missen over ontwikkelingen in de accountancy? 

Blijf op de hoogte door onze blogs te lezen. Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Voorkom phishing en herken hackers

ICT

Voorkom datalekken en hoge boetes

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming

Vaktechniek

Accountability in AVG: het uitvoeren van een DPIA

Vaktechniek

Bescherm je kantoor tegen datalekken