Wolters Kluwer
Ondernemen door Frank van Vliet 21 mei 2019

Een nieuwe fase in samenwerken voor accountants

Als ondernemende accountant of boekhouder met je klanten samenwerken. Of het nu voor de jaarstukken, de btw-aangifte, de vennootschapsbelasting of een managementrapportage is. Toekomstmuziek? Nee hoor, het kan als je de software van Twinfield gebruikt.

Twinfield bood als één van de eersten het boekhouden in de cloud aan. We maakten het mogelijk om samen te werken in dezelfde administratie. Sindsdien hebben we niet stilgezeten. De afgelopen jaren hebben we veel verbeterd aan ons boekhoudpakket, maar tegelijkertijd gewerkt aan Twinfield Samenwerken.

Met Twinfield Samenwerken brengen we het digitaal samenwerken tussen accountant en ondernemer naar een volgend niveau. Jij als accountant of boekhouder legt afspraken met je klanten vast in zogenoemde ‘serviceovereenkomsten’. Daarin zijn diensten, taken en deadlines vastgelegd. Wie doet wat wanneer? Je kunt je klanten, als je dat wilt, reminders via de app op je mobiel sturen. Je klanten kunnen ook berichten naar jouw administratie- of accountantskantoor sturen, die dan meteen in het dossier komen. Zo hebben beide partijen overzicht in de stand van zaken en er treden geen vertragingen meer op in de verwerking van bijvoorbeeld facturen en bonnetjes. Kortom, het is echt proactief samenwerken. We hoeven elkaar niet meer te bellen om te weten hoe het ervoor staat. Je bent er minder tijd aan kwijt en het verbetert de relatie tussen accountant en ondernemer.

Gestroomlijnd financieel overzicht

Zo kun je een gestroomlijnd financieel overzicht voor je klanten maken. Hoe groot of klein hun onderneming ook is. Dat is prettig, want dan kun je je klanten vervolgens ook van inzichten voorzien. Staan ze er goed voor? Wat moet er gebeuren? En waar en wanneer jij het maar wilt, bijvoorbeeld met de laptop of tablet aan de keukentafel. Het is niet alleen samenwerken in de administratie, maar ook op de dienstverlening. Daarmee levert Twinfield de volgende stap in samenwerken, waardoor je samen sneller tot actueel financieel in- én overzicht komt.

Mooi meegenomen is dat Twinfield meer dan 300 bestaande koppelingen heeft met andere software-oplossingen. Waardoor je bijvoorbeeld kassa-aanslagen zo kunt doorzetten naar de boekhouding. Of via Basecone of een ander programma voor factuurherkenning en factuurautorisatie boekingsvoorstellen krijgt voorgeschoteld. Zo faciliteer je als accountants- of administratiekantoor de ondernemer en vice versa. Uiteraard certificeren we die koppelingen, om zo de kwaliteit ervan te bewaken en verbeteren.

Voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving

Daarnaast heb je met Twinfield de zekerheid dat je voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving. We stellen administratie- en accountantskantoren in staat om mee te gaan met wet- en regelgeving. Zo houden we nu bijvoorbeeld de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld btw, AVG (GDPR), e-factureren en de betaalrichtlijn PSD2 nauwgezet in de gaten.

Nu nog moet je voor administraties per bank een bankkoppeling hebben om mutaties van zakelijke rekeningen in Twinfield Boekhouden te krijgen. Met PSD2 kun je – als je dat wilt – op elk moment van de dag die wijzigingen ontvangen en laten doorvoeren. Je hebt zo op ieder moment overzicht in hoe jouw klanten er financieel voorstaan met hun bedrijf. We verwachten dat je je klanten je in de toekomst met behulp van onze slimme PSD2-functies ook advies kan gaan geven. Over openstaande rekeningen bijvoorbeeld of over de geldstromen die bij jouw klanten binnenkomen en er uitgaan. Dat soort zaken gebeurt natuurlijk alleen met hun toestemming.

Een nieuwe fase in samenwerken

Het zijn maar een paar voorbeelden. Het belangrijkste is dat je van ons mag verwachten dat we ervoor zorgen dat jij en je klant zo goed mogelijk worden gefaciliteerd in het voeren van een efficiënte administratie met duidelijk inzicht. Oftewel: het is optimaal samenwerken. Ook als in de toekomst wetten en regels veranderen. Daar investeren we flink in. Onder meer met onafhankelijke audits van ons bedrijf volgens strenge ISAE 3402 en ISO 3000 normen, die ons ook het keurmerk Zeker Online hebben opgeleverd. Veiligheid en betrouwbaarheid van de data staan bovenaan.

Schroom ook als klein administratiekantoor kleine ondernemer niet om ons te benaderen. We zijn zo flexibel ingericht dat we professioneel boekhouden kunnen aanbieden tegen verschillende abonnementstarieven voor Twinfield Boekhouden en Twinfield Samenwerken. Het lijkt daarmee als het ware op een Netflix-abonnement. Samenwerken met jouw klanten gaat een nieuw fase in. Daar pluk als je accountant of boekhouder linksom of rechtsom de vruchten van. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Demo aanvragen Twinfield Samenwerken?

Neem dan contact met ons op via (033) 467 70 02.

Nooit meer een nieuwsbericht missen?

Op onze website vind je actualiteiten, ontwikkelingen en tips & tricks voor accountants, administratiekantoren en hun klanten. Bijvoorbeeld over online boekhouden en verbeteringen in onze boekhoudsoftware maar ook over het optimaliseren van processen binnen je bedrijfsvoering. Denk aan innovatie, financiering, privacy, compliance en PSD2.

Schrijf je nu in om nooit meer een update te missen. Meld je hieronder aan voor onze blog 'De online accountant':

Aanmelden blog.png

Onze meest recente blogs:

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Welke stappen neem je bij een datalek?

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Tips om schade bij datalekken te voorkomen

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Voorkom phishing en herken hackers

ICT

Voorkom datalekken en hoge boetes

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming