Wolters Kluwer
Ondernemen door Marieke van Amersfoort 2 september 2016

Gericht op je doelgroep adverteren met Facebook Ads

Adverteren om meer klanten voor je accountants- of administratiekantoor te werven kan op veel manieren. In de krant, via Google Adwords of zelfs door gebruik te maken koppelwebsites*. Heb je een Facebook account, dan biedt dit kanaal jou ook de mogelijkheid om te adverteren. Het is zelfs een hele effectieve manier om meer volgers, likes en uiteindelijk nieuwe klanten te krijgen.

In deze blog 'Gericht op je doelgroep adverteren met Facebook Ads, laat ik je zien dat dit voor accountants- en administratiekantoren heel interessant kan zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld heel gericht adverteren op bijvoorbeeld zzp’ers. Daarnaast kun je ook instellen dat jouw advertentie getoond wordt aan mensen die de Facebook bedrijfspagina van een ander kantoor volgen.

Doelgroep vaststellen

De advertenties van Facebook Ads zijn eenvoudig op te zetten, maar voordat je van start gaat, is het net als voor al je andere marketingactiviteiten eerst belangrijk om na te gaan welke doelen je wilt bereiken met adverteren op Facebook. Denk onder meer aan:

  • Vergroten naamsbekendheid.
  • Meer volgers vergaren.
  • Genereren van leads en sales.

Stel vervolgens vast wie de doelgroep van jouw accountants- of administratiekantoor is. Facebook biedt namelijk de mogelijkheid om gericht te adverteren op basis van onder andere leeftijd, geslacht, woonplaats, relatiestatus, interesses, werkgevers.

Verschillende advertentievormen

Facebook biedt verschillende advertentievormen aan, die op drie manieren zijn af te rekenen:

  • CPC (cost per click / kosten per klik)
  • CPM (cost per mile / kosten per duizend vertoningen)
  • Geoptimaliseerde CPM. Hierbij worden de advertenties door Facebook getoond aan mensen waarvan de kans groot is dat ze op de advertentie klikken.

Ga met dit in je achterhoofd naar facebook.com/advertising en doorloop de stappen die daar worden aangegeven.
Op een gegeven moment wordt gevraagd het dagbudget op te geven. Facebook geeft op basis hiervan een schatting hoeveel likes je per dag mag verwachten of een schatting van het aantal personen die je kunt bereiken, afhankelijk van welk soort promotie wordt ingezet.

Daarna stel je in op welke tijdstippen en de periode waarin je de advertentiecampagne wilt laten draaien op Facebook en kan je Facebook advertentiecampagne van start gaan!

Je kunt er trouwens voor kiezen een Facebookbericht dat goed presteert door een hoog bereik en betrokkenheid, extra te promoten met Facebook Ads. Op deze manier kun je de resultaten nog verder verbeteren. 

Facebook voor zakelijk succes

Ben je nieuwsgierig geworden wat Facebook Ads voor jou kan betekenen en wil je weten hoe je nog meer successen boekt met het gebruik van Facebook? Download de gratis whitpaper 'Facebook voor zakelijk succes'. 

* 'Bereik nieuwe klanten met adverteren op koppelwebsites

Niets missen van ontwikkelingen in de accountancy? 

Blijf op de hoogte door onze blogs te lezen. Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming

Vaktechniek

Accountability in AVG: het uitvoeren van een DPIA

Vaktechniek

Bescherm je kantoor tegen datalekken

ICT

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Vaktechniek

Fiscale aanpassingen elektrisch rijden in 2020