Wolters Kluwer
Ondernemen door Christian Slagter 24 december 2015

Hoe breng ik mijn content onder de aandacht?

Steeds meer bedrijven besteden tijd aan content marketing. Terecht, want het is een uitstekende manier om je kennis en kunde onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Ook voor jouw administratiekantoor. Het creëren van content in het content marketing proces is een uitdaging, maar het verspreiden ervan, verdient evenveel aandacht.   

In mijn vorige blog, schreef ik over de uitdaging om content te creëren. Dat is slechts de eerste stap in het content marketing proces. Want wat is de waarde van deze content als niemand het te zien krijgt?

Content publiceren

Een belangrijke vervolgstap in je content marketing strategie van jouw administratiekantoor is het kiezen van een centrale plek waar je jouw content publiceert. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een blogpagina op je website. Vervolgens ga je aan de slag met het creëren van de content. Hier komt de 20-80 regel bij kijken: je besteedt 20 procent van je tijd aan het creëren van de content en 80 procent om diezelfde content te promoten. Er zijn drie mediakanalen waarmee je jouw content onder de aandacht kunt brengen: 

 • Eigen media (Owned)
 • Verdiende media (Earned)
 • Betaalde media (Paid)

Maar wat zijn dan de verschillen tussen deze kanalen en welke kun jij als administratiekantoor het beste inzetten? Ik geef je hieronder graag het antwoord op deze vragen.

Eigen media

Je eigen kanalen (owned) vormen de basis en zijn compleet in jouw bezit. Dit betekent dat je zelf bepaalt wie content gepubliceerd en waar en wanneer dit gebeurt. De meeste bedrijven hebben inmiddels:

 • aanwezigheid op social media kanalen (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, etc.);
 • een nieuwsbriefbestand;
 • een blog;
 • een statische website of verschillende kleinere websites.

Stel; je hebt een blogartikel geschreven met een aantal waardevolle inzichten. Deze content kun je opknippen in korte zinnen/berichten om te delen via social media, met uiteraard een link naar het artikel. De voordelen van je eigen media zijn:

 • Je eigen kanalen zijn gratis.
 • Gegarandeerde plaatsing.
 • Je hebt de volledige controle over hoe en wanneer de content wordt geplaatst.

Verdiende media

De vorm 'verdiende media' of 'earned media' moet je zien als mond-tot-mond reclame. Je verdient de aandacht door online aanwezig te zijn en anderen te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de artikelen die je deelt op jouw bedrijfswebsite. Door regelmatig je website te voorzien van nieuwe content geeft dit zoekmachine Google de mogelijkheid om je website beter te begrijpen en dezelfde content hoger neer te zetten in de organische zoekresultaten.

Neem als voorbeeld dit gastblog. Twinfield heeft mij gevraagd om kennis te delen over content marketing. Zij kwamen hiervoor bij mij omdat ik regelmatig publiceer over mijn vakgebied en relevante content deel op social media. Niet alleen content van onszelf, maar vooral ook van anderen. Dit laat zien dat ik op de hoogte ben van de marktontwikkelingen en word gezien als een autoriteit op het gebied van content marketing. De voordelen van verdiende media:

 • Je wordt gezien als kennisleider/autoriteit.
 • Het levert naamsbekendheid op.
 • Je bent geloofwaardig.
 • Je hebt een groter bereik.

Betaalde media

Betaalde mediakanalen zijn onontbeerlijk verbonden aan je content marketing strategie. Het herhalen en onder de aandacht brengen van je boodschap is namelijk cruciaal om je publiek te bereiken en te beklijven. Denk aan de inzet van betaalde kanalen als Google AdWords of Facebook Ads.

Via Google AdWords kun je adverteren op zoekwoorden die aansluiten bij publiek. Stel dat iemand zoekt naar ‘nieuwe belastingregels’, dan kan jouw advertentie rond de zoekresultaten staan. Als je deze advertentie voorziet van een aantrekkelijke tekst met een link naar bijvoorbeeld een pagina waarin je waardevolle informatie biedt over dit onderwerp, zullen gebruikers eerder geneigd zijn om op de advertentie te klikken.

Facebook Ads maakt het mogelijk om zeer doelgericht te adverteren. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die net een eigen bedrijf zijn begonnen of geïnteresseerd zijn in ondernemen. Vaak zijn zij op zoek naar administratiekantoor, boekhouder of accountant en daardoor interessant om je content op te richten.

Ook kun je er voor kiezen om gebruik te maken van gesponsorde content, ook wel advertorials genoemd. Hierbij betaal je de uitgever van een website om jouw content op zijn website te plaatsen. De voordelen van betaalde media zijn:

 • Zeer doelgericht
 • Meer bereik
 • Gegarandeerd publiek

Ontwikkel een contentmarketingplan

Het feit dat je fantastische content hebt gemaakt betekent niet dat mensen dit vanzelf gaan vinden. Ontwikkel daarom voordat je aan de slag gaat een contentmarketingplan onder de aandacht te brengen door de inzet van van owned, earned en paid mediakanalen.

De nieuwste blogs 

Wil je op de hoogte worden gebracht van nieuwe blogs? 
Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Vaktechniek

Accountability in AVG: toestemming

Vaktechniek

Accountability in AVG: het uitvoeren van een DPIA

Vaktechniek

Bescherm je kantoor tegen datalekken

ICT

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Vaktechniek

Fiscale aanpassingen elektrisch rijden in 2020