Wolters Kluwer
Productblog door Paul Schutze 31 juli 2015

Minder klikken, sneller vinden

Komende week vertrek ik voor een lang weekend naar Wenen. Voor een vlucht van twee uur werkt online inchecken als een verademing. Hoe sneller, hoe beter. En dat geldt natuurlijk ook voor het werken met Twinfield. Hoe sneller je van A naar B komt, hoe beter.

In een eerder blog introduceerden we kort de nieuwe zoekfunctie en gerelateerde functies. We merken nu al hoe prettig die zoekfunctie werkt om door Twinfield te navigeren. Vanaf volgende week pakken we door met een nieuwe set aan verbeteringen:

  1. een nieuwe menu-indeling;
  2. tonen van veelgebruikte functies in de bovenbalk;
  3. een tegelpagina voor iedere hoofdcategorie.

Snel van A naar B

In 2014 stelden we de nieuwe look-en-feel van Twinfield beschikbaar voor een groter publiek. Je hebt er vast kort kennis mee gemaakt. Het design viel in goede aarde, de navigatie helaas niet. Gebruikers vonden hun weg niet en bleven werken zoals ze gewend waren. Ofwel: terug naar de tekentafel, naar de kern: hoe willen gebruikers werken met Twinfield?

Het antwoord hierop was keer op keer: snel en eenvoudig. Onze product designers hebben op basis hiervan diverse ontwerpen gemaakt die we in 1-op-1 interviews en klantensessies gevalideerd hebben. Zowel bij accountants, boekhouders als ondernemers.

"Profiteer zowel van de snelle, nieuwe navigatie als de volledige functionele kracht van Twinfield."

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hieronder de korte introductievideo. Alle functies in Twinfield kun je nu met hooguit drie keer klikken bereiken. Snel van A naar B dus.

Gemak en functionaliteit gaan samen

Twinfield is rijk aan functionaliteit. Van het beheren van projecten tot het automatisch verwerken van bankafschriften. Met de nieuwe navigatie willen we een win-win situatie creëren: profiteer van de voordelen van de nieuwe navigatie én benut de functionele kracht van heel Twinfield. 

We konden hierbij de 'verleiding' niet weerstaan om Twinfield mooier te maken dan ooit. Inspiratie deden we op bij softwarebedrijven als Slack, Evernote en Google. Goed en mooi design bevordert namelijk de gebruikersbeleving. En daar zijn we continue naar op zoek.

Onze vervolgstappen 

De nieuwe navigatie van Twinfield helpt je sneller te vinden wat je zoekt. Het is echter ook een voorwaarde voor onze toekomstige producten. Voor zowel de accountant die een centraal overzicht wenst van zijn administraties als de ondernemer die zijn financiën wil monitoren.

"De gebruikers van Twinfield Verkoop (NEO) maken als eerste kennis met de nieuwe navigatie en het bijbehorende design."

In de komende maanden vindt de verfijning plaats, maar niet op onze ‘zolderkamer’. We brengen de nieuwe navigatie in fases naar jullie toe. Volgende week starten we met een uitrol naar gebruikers die werken met Twinfield Verkoop (NEO). Hierna geven we gebruikers die met de NEO look-en-feel werken de kans om over te stappen. Wil je zo snel mogelijk aanhaken? Ga dan naar de NEO look-en-feel en vink Gebruik deze look-en-feel altijd na inloggen aan. 

We houden je op de hoogte over de verdere uitrol en zijn uiteraard ontzettend benieuwd naar je eerste ervaringen.

Onze meest recente blogs:

Vaktechniek

Checklist: De administratie van een webwinkelier onderzoeken

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Welke stappen neem je bij een datalek?

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Tips om schade bij datalekken te voorkomen

Ondernemen, Vaktechniek, ICT

Voorkom phishing en herken hackers

ICT

Voorkom datalekken en hoge boetes