Wolters Kluwer

Toegevoegde waarde bieden door branchekennis

Een gespecialiseerd administratiekantoor is meer dan een kantoor dat jaarrekeningen en belastingaangiften opmaakt. Het is een kantoor dat op de hoogte is van regelgeving binnen de branche, het nieuws volgt en informatie-bijeenkomsten bijwoont. Op die manier ondersteun dit administratiekantoor klanten heel gericht bij financiële, personele en organisatorische vraagstukken.

Laten we de zorgsector als voorbeeld nemen. De komende jaren verandert de zorg ingrijpend. Daarom een bijzonder interessante en dynamische branche voor jou om op te focussen. Welke trends en ontwikkelingen veroorzaken de veranderingen in het werk van de zorgprofessional? Voor jou als accountant of eigenaar van een administratiekantoor is dat belangrijk informatie omdat je hiermee van toegevoegde waarde bent voor je klanten in de zorgsector. Laat ik een aantal trends voor je opsommen:

 • Elektronisch

  E-Health wordt steeds belangrijker in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en artsen kunnen zo via de computer diagnoses stellen, uitslagen communiceren en informatie uitwisselen. 

 • Politiek

  Zorgondernemers hebben niet zozeer te maken met een veranderende markt, maar met veranderende wetgeving. Het is niet gemakkelijk om deze wijzigingen zelf bij te houden. Als gespecialiseerd administratiekantoor ben jij de uitgelezen persoon om dit te volgen. In het online magazine online magazine ‘Slim samenwerken in Zorg’ vind je een overzicht van alle wetswijzigingen in 2016/2017.

 • Ondernemerschap

  Ondernemers in de zorg hebben een enorme passie voor de zorg, maar niet per se voor ondernemerschap. Zij krijgen te maken met concurrentie, meer keuzemogelijkheden van hun cliënten, veranderende financiering in de zorg en van de bestaande netwerken. Aan jou de waardevolle taak om de zorgondernemer hierin te 'ontzorgen'. Lees in het online magazine 'Slim samenwerken in de Zorg' op pagina 3 het verhaal van Account Anders en fysiotherapiepraktijk Bos & Weide. In dit interview wordt de 'slimme' samenwerking tussen accountant Ralf van Roosmalen en fysiotherapeut Rogier Bos in beeld gebracht.

 • Zorgverzekeraars

  Apothekers, fysiotherapeuten en logopedisten: veel kleine beroepsgroepen hebben last van de toegenomen macht van zorgverzekeraars. Ruim één derde van de fysiotherapeuten denkt zelfs aan stoppen! Zorgverleners blijken niet zoveel te kiezen te hebben bij het tekenen van een contract met een zorgverzekeraar. Hoe kun jij hierin ondersteunen? 

Rol van adviseur

Een goed administratiekantoor staat dicht bij zijn klanten en probeert hen op alle vlakken waar mogelijk te helpen. Het kantoor vervult de rol van gesprekspartner en adviseur. Die rol kan een administratiekantoor voor elke bedrijfstak vervullen, zo ook voor de zorgsector. Een uitdaging voor jou?

De nieuwste blogs 

Wil je op de hoogte worden gebracht van nieuwe blogs? 
Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

ICT

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Vaktechniek

Fiscale aanpassingen elektrisch rijden in 2020

Ondernemen

7 geboden voor de moderne accountant

Ondernemen

Relatiegeschenk geven? Hier moet je op letten

Vaktechniek

PSD2 versterkt de voorspellende waarde van boekhouden