Wolters Kluwer
Ondernemen door Marieke van Amersfoort 11 januari 2017

Zo organiseer je een succesvol klantevent

Boeien en binden: dat moet je beslist met je klanten doen om een gezond administratiekantoor te worden, te zijn en te blijven. Je kunt dat op veel manieren doen. Waaronder het organiseren van een klantevent. Niet alleen goed voor je klantenbinding, maar ook een leuke manier om eens in een andere setting met elkaar van gedachten te wisselen.

Stel, je hebt besloten om binnen afzienbare termijn een klantevent te organiseren. Wat komt daar dan allemaal bij kijken? Geloof mij, het organiseren van een succesvol klantevent heb je niet in een middag gedaan. Daar mag je best een aantal maanden van tevoren mee beginnen. Deze blog 'zo organiseer je een succesvol klantevent' helpt je op weg.

Stappen in het proces klantevent organiseren

De eerste stap in het proces, is het op papier zetten van een aantal zaken.
Zoals:

Jouw doel

Al even genoemd: het organiseren van een evenement is goed voor je klantenbinding. Maar je kunt er ook een ander doel mee bereiken. Waar heb jij als eigenaar van je kantoor baat bij? Ga je bijvoorbeeld meer adviesuren schrijven, of wil je een ander product aanbieden? Een ander doel kan zijn om je klanten te vragen om een introducé mee te nemen. 

Je budget
Welk bedrag wil je aan je event besteden en met welke kosten moet je rekening houden? Denk aan eventuele zaalhuur, catering, eventueel attentie na afloop, uitnodigingen, parkeerkosten. Begrens zo nodig het aantal uitnodigingen of het aantal toegestane introducés om de kosten in de hand te houden.

Datum en tijdstip
De keuze voor de dag en de tijd dat je een event wilt houden, verdient echt aandacht. Bij voorkeur niet in de drukste periode bij het gros van je klanten. Ook niet op een datum van bijvoorbeeld een belangrijke voetbalwedstrijd waarbij Oranje speelt. En kies je voor een avond of een middag? Met een klantevent midden op de dag moet je wel een heel sterk programma kunnen bieden!

Behoefte van de doelgroep

Het is belangrijk om te onthouden dat het een event voor je klanten is. Verplaats jezelf daarom in hen. Aan welke informatie hebben zij behoefte en hoe kun jij jouw event daarop laten aansluiten? Bijvoorbeeld een informatieavond over nieuwe wet- en regelgeving die van invloed is op hun bedrijf. Of kies je voor een event waarbij verschillende workshops worden gegeven.

De invulling van je klantevent

Met de invulling van deze punten, heb je de eerste stap gezet. Nu kun je gaan doorpakken. Want er zijn nog legio zaken waar jij bij de organisatie van een klantevent rekening mee moet houden. Denk aan: hoever van tevoren je klanten gaat informeren. Nodig je sprekers uit om jouw event meer invulling te geven? Wat voor eten en drinken bied je je gasten aan?

Voor elke stap heb je een aantal maanden/weken voorbereiding nodig. Speciaal voor de organisatie van een klantevent heeft Wolters Kluwer Tax and Accounting Nederland een checklist ontwikkeld. Deze checklist geeft in het algemeen weer hoe je een klantevent op moet zetten. We hebben de belangrijke zaken opgenomen en een algemene tijdslijn toegevoegd. Zo kun je na het prikken van de datum direct alle deadlines in je agenda plannen. Zo werk je stap voor stap toe naar een geslaagd event. Download de checklist 'Hoe organiseer ik een klantevent'

De kwaliteit van je klantevent

Ga jij aan de slag met het organiseren van een event en wordt het een daverend succes? Misschien smaakt dit succes naar meer. Neem echter rustig de tijd om na te denken over een eventueel volgend event. Want ook voor het organiseren van events geldt: het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit!

Ontwikkelingen in de accountancy 

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de accountancy met onze blogs. Meld je aan voor de blog 'De online accountant':  

Aanmelden blog.png 

Onze meest recente blogs:

Vaktechniek

Bescherm je kantoor tegen datalekken

ICT

Overstappen op een ander boekhoudpakket

Vaktechniek

Fiscale aanpassingen elektrisch rijden in 2020

Ondernemen

7 geboden voor de moderne accountant

Ondernemen

Relatiegeschenk geven? Hier moet je op letten